Tekstproductie

Strak en zuinig

Schrijven is schrappen. De pen beheersen vraagt om Zeeuwse zuinigheid: ‘geen woord teveel, hé’. Liever geen samengestelde zinnen om aan te tonen dat je een auteur van jewelste bent. Een bijvoeglijk naamwoord bij uitzondering. Net als leenwoorden uit andere talen. Graag zuiver Nederlands.

Een tekst moet zich gemakkelijk laten lezen. Open, eenduidig. Vanuit deze basisfilosofie over taal en schrijven hanteer ik de pen.

‘Schrijven op de vierkante centimeter’

Volstaat alleen het hanteren van de ‘grondregels’? Nee. Daarnaast is er ‘het schrijven op de vierkante centimeter’. Een boodschap compact en toch niet mis te verstaan formuleren is een vak apart.

‘Schrijven in opdracht’ vraagt om soepelheid van toon. Wat is gewenst? Graag wat losser? Poëtischer? Ietsje meer venijn?

U vraagt en ik schat in of voldoen aan uw wens haalbaar is.

Doen slijpt de pen

Schrijven is doen. Ik heb de pen geslepen door te werken voor diverse kranten en tijdschriften. Columns, interviews, verslagen, enz. Ik noem het ANP, Vrij Nederland, Nieuwe Revu, Leids Dagblad, de Telegraaf, Tennis Magazine, Planet Internet en diverse sponsored magazines.

Ik schreef (in samenwerking met Richard Krajicek) sportboeken: ‘Netpost’ en ‘Honger naar de Bal’.

In 1999 publiceerde uitgeverij De Beuk een dichtbundel van mijn hand: ‘Toch daagt het weer’. ‘De Dolende Man, een filosofisch reisboek, verscheen in 2006 bij IJzer.

En dan waren er ook nog liedteksten voor 2 CD’s, ‘Anders’ en ‘De leugen zat’. Die kunt u vinden onder het in aanbouw zijnde kopje ‘Liedjes’.

Op maat

Twijfel ken ik niet als het gaat om het vermogen om teksten op maat te leveren. Wél of in alle gevallen de samenwerking wederzijds tot tevredenheid kan plaats vinden. Dat vraagt betrokkenheid van u én mij. Die heb ik niet bij zakelijke notities (jaarverslagen, enz.). Bij andersoortige tekstproductie zal een eerste afstemming duidelijkheid verschaffen. ‘U vraagt en ik schrijf’ tot beider genoegen? Probeer het uit.

Reacties zijn gesloten.